La Levadura de las Macro

The New Yeast For The Macro.

— Español

Las Cervecerías mas grandes a nivel mundial han comenzado a hacer algo que se ha hecho durante ya par de decadas con las cosechas de frutas, verduras y algunos granos. Modificar geneticamente los vegetales para que salgan mas grandes y necesiten menos agua afectando indirectamente el sabor original que por ejemplo un tomate natural podria tener, a estos productos geneticamente modificados se les llama GMOs por sus siglas en ingles. Ahora se están utilizando GMOs en la levadura de la cerveza para acelerar los tiempos de fermentación en las cervezas lagers comerciales. A pesar de esto cervecerías como Cuauhtémoc Moctezuma han comenzado a fabricar cervezas “”artesanales”” como la nueva bohemia chocolate stout que pienso degustar para un futuro post. Sera que nos quieres arrebatar el mercado artesanal?  Que opinan de los GMO’s en la cerveza?

Comentarios abajo del post.

— English

Macro breweries have started to use what in the crop business has been used for a couple of decades: Genetically Modified Organisms (GMOs). For instance, in the case of a tomato genetically modified it increases its size and color but as a consequence it lacks in some vitamins and flavor compered to an organic tomato. In the brewing business multinational breweries are using these GMOs in yeast to lower their fermentation times. However some breweries like  Cuauhtémoc Moctezuma have started to brew “”craft”” beers like the new bohemia chocolate stout, wich I will taste for the next post. Are the mexican macro breweries realizing the power of the emerging craft market? What do you guys think about the GMO’s in your commercial beer? Feel free to comment below

-Alan C.

All Rights Reserved

TJ Beer Blog 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s